Veien tilbake etter skade

Den siste perioden har ikke gått helt som planlagt. For de som leste forrige innlegg var jeg ute for en tøff kræsj under oppholdet vårt i Calpe, Alicante 16.02-02.03.2017.

Kræsjet med bil

Årets første samling med laget var noe jeg hadde sett skikkelig frem til. Treningen hadde gått helt etter planen fra jeg startet opp i oktober, og jeg har ligget flere måneder foran de watt resultatene jeg hadde på samme tid i fjor.

MEN, så måtte det selvfølgelig dukke opp noen nye utfordringer for å teste motivasjonen og sette nye forbedringer på vent. (Les mer om dette på forrige innlegg. Klikk her.)

Veien tilbake på sykkel

Som mange kanskje vet er det utrolig kjedelig å være på samling og ikke kunne trene like mye og hardt som alle andre rundt deg. Jeg hadde veldig mye tid til å tenke og evaluere alt som skjedde, og den følelsen som oftest datt inn var at nå får alle sammen et skikkelig løft mens jeg ligger på senga og «forfaller».

Utsikt langs vannet på en av ørten «powerwalks» langs stranden i Calpe.

Nå høres jo dette skikkelig deprimerende ut,  men når dagene blir lange og høydepunktene blir når frokosten er servert, du får lurt deg ut på en hinkende «powerwalk» og gutta kommer hjem fra økt og ny middag venter, rekker man å tenke mye og mange tanker dukker opp.

Heldigvis har jeg snille svigers som sponset med tv2sumo, mamma og pappa som sponset med Netflix og et VM på ski som fikk dagene til å gå. Den første uken etter velten så slik ut når det kom til aktivitet:

  • Dag 1: Hinkende gåtur – For det meste i senga
  • Dag 2: Prøvde meg på sykkelen («dum som et brød»). Hadde så sykt lyst, men dette var meget dumt. Tenkte at det var litt mer skånsomt for beinet og fint mtp sirkulasjon, men var for tidlig.
  • Dag 3: Sengeliggende hele dagen. Klarer ikke å gå, utfordrende å bevege seg. 
  • Dag 4: Lett gåtur, sengeliggende resten av dagen (Startet på Voltaren kur, fortsatt smerter i høyre bein)
  • Dag 5: 2* 30 min visping på sykkelen
  • Dag 6: 2*45-60 min visping på sykkelen
  • Dag 7: 2 timer på sykkelen.

(Etter dette ble det gradvis mer økende belastning inn mot hjemreise og kroppen kom se litt og litt for hver dag)

foto: Vebjørn Hordnes

Status per dags dato

Nå er det snart 3 uker siden ulykken og jeg sliter fortsatt med beinet mitt. Det har mest sannsynlig blitt en skikkelig «avrivning»/strekk i område rundt lysken, noe som hemmer meg litt i opptrekket og ved raske forandringer i kneposisjonen.

Det føles ut som skaden har stabilisert seg den siste tiden, og den trenger nok litt tid å hente seg 100% inn igjen. Derfor har denne uken blitt brukt til mye hvile og behandlinger for at kroppen skal å hentet seg inn igjen før en tøff periode.

NY SAMLING 

Etter noen dager hjemme i Norge, sittende med følelsen av at jeg ikke fikk gjennomført den siste perioden som ønsket, kom fort tanken på at jeg burde hatt en ny samling før rittene starter i Belgia i April. Når da noen på laget hadde bestilt 14 dager i samme område, i akkurat den perioden jeg hadde sett for meg, måtte jeg slå til. Så nå etter kun 1 uke hjemme går turen på nytt til Calpe fra 11-25 mars.

Nå håper jeg at kroppen får hentet seg inn denne uken og at jeg får lagt det grunnlaget jeg trenger for å være klar til rittene starter om under en måned!

Nukjørvi! 😉

Del eller lag bokmerke

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *