«Toppidrettens tøffe bakside»

«Motivasjons test også i år»

Etter en sesongstart som har gått helt på skinner, både ved at jeg har fått trent den opprinnelige planen, men også uten skadeavbrekk og sjukdom, måtte det nesten oppstå noe for å være litt i balanse ut i 2017.

Kræsj med bil

På gårsdagens treningstur gikk ikke alt etter planen. Pga litt utfordringer med sykkelen ble det til at jeg og Tom Roar (Team sjef for samlinga og TVK Elite) dro litt etter de andre gutta på laget. Derfor bestemte vi oss for å kjøre bilpes (Sitter på sykkelen bak bil) den første timen frem til vi tok igjen de andre og joinet de resten av den planlagte økta.

På vei ut av en av byene gikk det relativt fort nedover (60 km/t +-) og plutselig kom det en person ut i veien noe som resulterte i at han bråbremset. Alle de som vet litt om hvordan peskjøring fungerer skjønner fort at dette ofte ender med en ting. Noe det også gjorde denne gangen! Bilen bråbremset og jeg hadde ikke sjangs til å komme unna og smalt dermed rett inn i bak delen av bilen.

De neste sekundene husker jeg ikke så mye av, men får med meg at trafikken stopper opp, jeg klarer ikke å røre på meg og begynner å se etter hvordan sykkelen ser ut. Når jeg så at sykkelen så relativt grei ut, begynte smertene gradvis å komme til kjenne og jeg begynner å tenke på om noe kunne være brukket.

Kristian Klevgård sitt bilde.Heldigvis kom sjukebil raskt til stedet og fikk fraktet meg til legesjekk. Her fikk jeg den gode beskjeden om at ikke noe var knekt, og at det «bare» ble en kraftig trøkk i muskulaturen og kjøttsår på kroppen.

«Hell i uhellet»

Så alt tatt i betraktning skal jeg være godt fornøyd med at jeg slapp brudd når dette først skjedde, samtidig er det utrolig kjedelig (i mangel på et bedre bittert ord) å ikke kunne gjennomføre den oppsatte treningsplanen med resten av laget. Fra å virkelig glede meg til å pushe meg mot de andre og bygge en god base med mye god trening, blir det nå (forhåpentligvis – sliter fortsatt med å gå) korte gåturer og på sikt komme meg tilbake på sykkelen med normal funksjon.

For øyeblikket er jeg fortsatt i Alicante men vil ta fortløpende status ang helsesituasjon om det eventuelt blir en tidligere hjemreise. Alle de som driver med toppidrett ved hvor tøft mentalt det er å være på samling og ikke kunne trene – Det er laaaaaange dager.

Del eller lag bokmerke

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *