Sykkelsesongen 2012-13 igang!

Avkoblingsperiode:

Etter en veldig lang sykkelsesong, var en hvileperiode veldig etterlengtet. På slutten av sesongen var det bare hardere og hardere å fullføre de øktene jeg skulle ha, men det gikk på et vis. Sesongen ble avsluttet med NC i Skien, der jeg virkelig kunne gjort det helt store. Men det ble en stor nedtur da jeg gikk i bakken med 30 km igjen, dermed ble rittet ferdig og sesongen over.

Hele oktober ble brukt til å gjøre andre ting enn idrett. Hverdagen bestod av sene kvelder, mye godteri, mye fifa og rett og slett være mer sosial. Det endte på ca. 25 timer denne måneden, der alt har vært lystbetont. Fikk blant annet spilt litt fotball med folka i klassen. Denne perioden har vært veldig viktig for meg. Jeg er avhengig av en periode hvert år der jeg kan være mindre seriøs. Dette er med på å gjøre at  jeg blir mer klar for den treningsmengden som behøves for å nå de målene jeg har satt meg neste år. Dette er også med på å gjøre meg mer psykisk og fysisk klar, for man må ha 100 % innsats for å prestere på dette nivået.

Nytt lag:

Etter en absolutt godkjent sesong som førsteårs senior, er jeg veldig ladd for å ta nye steg mot toppen. Jeg har vært veldig heldig som har hatt Johnny Johansen som sykkeltrener. Jeg har hatt stor framgang og opplegget hans har fungert veldig bra på meg. Men forran 2012-13 sesongen vil det bli noen endringer. Jeg vil denne sesongen sykle for Ottestad Elite. Dette er er sykkelprosjekt som Tommy Olsen har satt igang, og laget vil bestå av fem ryttere. Grunnen til at jeg dette året går til Ottestad, er for det første at de har vist fram et kjempe bra treningsopplegg. Dette opplegget består blant annet av mye testing, tett oppfølging og Tommy har et stort ønske om at vi skal prestere som enkelt individer og som et lag. Dette er faktorer som betyr utrolig mye. Etter å ha trent mye alene i 3 år i Trysil, vil det nå bli flere syklister å trene med. For det andre har de også satt seg store målsettinger, og disse vil jeg bidra til å fullføre. Vi kan oppsummere slik: SE OPP FOR OTTESTAD ELITE NESTE ÅR!

Midt i oktober hadde vi sesongens første treningssamling med laget. Her ble det gjort noen tester, og vi fikk trent noen timer. I tillegg ble kjemien i laget styrket med fifa – og tacokveld den ene kvelden. Det blir veldig spennende å se hvordan treningsopplegget til Tommy vil fungere på meg. Jeg har iallefall veldig trua!

Treningsstart;

Mandag 29 oktober startet sykkelsesongen. November vil bli brukt som en tilpasningsperiode(vende kroppen til trening) til all mengden som skal bli lagt ned uttover vinteren.  Den første treningsøkta bestod av dette:

Mandag: 2.30 t løp+ 45 min styrke

Tirsdag: løssnø intervall(uten staver) 6*5 min –> tot: 1.50 t

Onsdag:  Basis styrke: 1:15 timer –> tot: 1.40t

Torsdag: Ski intervall(skøyting) 6* 10 min terskel –> tot: 2.00 t / 2.økt: 1 t rest på landeveissykkel.

Fredag:Rolig rulletur på temposykkelen: 2 t / 2.økt: løp+ styrke –> tot:2 t

Lørdag: Intervall på temposykkelen: 3* 15 min terskel, 2 min pause mellom drag(60-30 og 40-20). tot 2 t

Søndag:  Rolig langtur skøyting på Skramstadsætra –> 4 t

Tot: 20 timer

Framover:

Denne måneden kommer til å bestå av mye variert trening. Mengden vil ikke være veldig stor, dette for å ta det litt gradvis. Kommer til å ligge på mellom 70-80 timer. For deretter å gå opp til 100 t i des-apr. Jeg er utrolig motivert og klar for å legge ned det som trengs. Men det hjelper ikke bare å tenke timer, det må også være kvalitet på dem. Dette er noe jeg skal jobbe mye med uttover. Husk: Hver eneste økt skal gjøres med 100 % innsats og fokus!

 

Ps: Strålende forhold på Skramstadsætra i dag.

 

Del eller lag bokmerke

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *