Sommertreninga etter planen(stikkord: Magevirus, mengde, pesøkter og terrengritt)

Etter å ha gått på nok en periode med magevirus(starten av Juli), der blant annet U6 gikk rett i dass, trengte jeg en periode uten sykling og annen aktivitet. Jeg var rett og slett helt tom både psykisk og fysisk. Etter u6 fikk jeg dratt på ferie med dama(en uke i Kypros), noe som gjorde veldig godt. I kypros gikk det kun i hvile, spising, soling og generelt alt annet enn trening, noe som gjorde meg skikkelig ladd for å trene igjen. Det eneste som var litt spennende ble matchvekta denne uka, da jeg gikk opp 8 kg(ble en meget avslappende tur :P). Jeg kan å kose meg for å si det mildt 😛

Ny grunntreningsperiode:

Etter at jeg kom tilbake fra Kypros har jeg fått trent utrolig bra. På de siste tre ukene har jeg fått trent ca. 100 timer, og det funker bra.  Jeg har fått trent den mengden jeg hadde håpet på, fått mange gode kvalitetsøkter, vekta er nede i 71 kg  og hodet er ladd for å prestere. Jeg er på en måte inne i samme stil som i vinter, da jeg trente utrolig mye mellom hardøktene. Og så lenge hardøktene fungerer bra, vet jeg at kroppen min tåler mye mengde og at det virker veldig positivt på den. Jeg føler at kroppen tar steg for steg, men at jeg fortsatt er et lite stykke unna toppformen. Men dette kommer til høstsesongen.

Siden jeg ikke er på noe kontinentallag, er det ikke så mange ritt på denne tiden av året. Dermed blir ritt treninga i hovedsak pesøkter(bak moped og bil) og terrengritt. Dette er i tillegg veldig gode kvalitetsøkter som er gull verdt. På pesøktene får jeg hurtigheten og jeg får mørt beina i «overfart». Mens på terrengritt får jeg en skikkelig økt som går på kjørestyrken og kapasiteten. Dette er ting som er veldig bra med tanke på resten av landeveissesongen. Da jeg håper å prestere godt nok til å bli tatt opp i et større lag 🙂

Ottestad Offroad:

Forrige helg syklet jeg Offroad Ottestad, som er et ca. 60 km langt terrengsritt i Hamarområdet. Jeg bruker disse rittene til å kjøre opp formen til høstsesongen på landevei. Siden mengden er så stor om dagen, er jeg alltid litt ekstra spent på hvordan kroppen vil reagere, men det gikk overraskende greit. Jeg endte på 7.plass, noe som er ok. Men det viktigste var at jeg fikk en veldig bra treningsøkt. Dette er godøkter som er helt perfekte ift å få presset seg jevnt hardt over tid.

Kongerittet:

Denne helgen er det kongerittet på terreng og landevei. Idag gikk startskuddet for terrengrittet, og min 7-8 tur på terrengsykkelen i år. Nivået på deltagere var veldig bra, og det ble et hissig kjør fra start. Løypa idag var veldig kupert, og gikk kun på grusvei. Dette burde egentlig passet meg helt perfekt, men jeg hadde litt daue bein idag. Men jeg fikk dermed jobbet ekstra hardt for å henge med lengst mulig, noe som var akkurat det jeg håpet på. Jeg trenger disse hardøktene. Jeg hang med teten de første 47 km av dagens, 64 km. Jeg måtte slippe i den siste motbakken, noe som var utrolig surt, spesielt da det bare var flatt og nedover inn til mål. Dermed måtte jeg ligge å kjøre alt jeg kunne alene bak de to gruppene foran som sprakk opp i denne bakken. Jeg endte på 4.plass i klasse 20-29, og 24.plass sammenlagt 3.30 min bak vinneren, noe som jeg må være greit fornøyd med. Det er et godt tegn at jeg klarer å henge med såpass lenge med så mye trening i kroppen, og at jeg ikke er lengre bak vinneren. Det blir spennende å se på landeveisrittet i morgen, da går vi for seier 🙂

 

Del eller lag bokmerke

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *