Siste NC helg sykkel – Skien!

Etter en veldig lang sykkelsesong(startet i april), kom «endelig» siste sykkelkonkurranse for sesongen. Dette fant sted i Skien. Rittene denne helgen var fordelt på en fellesstart bakketempo og NC fellesstart. Målet i helgen var en topp 30.plassering på NC’en 😉

Fredag, Bakketempo fellesstart: 

På fredags morgenen var det ut å mate Haice’n igjen. Jeg dro fra Lillehammer ved 11 tiden, da bakketempoen startet kl.18 i Skien. Dagens øvelse var en 3,2 km bakketempo med felleststart. Det var påmeldt i underkant av 150 deltagere, noe som gjorde det til et stort felt. Det gikk knallfort fra start, og jeg var vel egentlig litt bakpå hele veien. Når vi kom til bakken, etter ca. 1 km, var det svært lite å gi. Farta og hele bætan ble et for stort sjokk for meg, og jeg klarte dermed ikke å presse noenting. Dermed ble det bare å trave opp til mål. Men men. Det viktigste i dag var å få litt fart i beina til NC’en, noe som var vellykket. Denne helgen ble overnattinga hos Onkel Roger i Kragerø, noe som var helt yppelig. Nå var det bare å lade opp til lørdag.

Lørdag, Fellesstart NC: 

Da kom den siste konkurransedagen på sykkel i 2012. Dagen startet perfekt da vi fikk servert egg og bacon til frokost. Ble mye egg og bacon 😉 Rittstart var ikke før 14, dermed hadde vi god tid på å fikse drikke, mat, ordne oss osv før start. Idag skulle vi sykle en rundløype på 22 km fem ganger (110 km), noe som er veldig kort i sykkel. Det blir en slags «sprint» eller fellesstart som går veldig fort. Jeg kjente fort at jeg hadde en ganske god dag idag, da jeg kunne sykle veldig lett opp den ene harde motbakken etter 16 km (2-3 km lang) på hver runde. Allerede på første runden datt det av ca. 25 ryttere. På den neste runden datt det også av endel. På den tredje runden skjedde det meste. Her gikk det tydeligvis styggfort, siden hele feltet sprakk opp den langebakken. På toppen var det kun 25-30 ryttere igjen, derav de to beste i NC’n sammenlagt hadde døtti av, og her satt jeg. Fram til passering ut på fjerderunden lå hele gruppa på en rekke, og tempoet var veldig høyt. Men jeg hadde fortsatt gode bein. Men så skjedde det mest håpløse, unnskyld språket, drittet som kunne skje. Plutselig detter kjedet av da jeg skal gire ned fra storeskiva til lilleskiva, og kjedet låser seg fast. Dette fører til at jeg da selvfølgelig velter og smeller i asfalten. Jeg prøve å komme fort opp igjen, men for det første satt kjedet fast og for det andre hadde det gått minimum 30 sek siden uhellet, og dermed var feltet borte. Jeg prøvde å kjøre meg opp igjen, men da vinden står rett imot blir alt håpløst. Etterhvert kom en gruppe som hadde døtti av(ca. 20 ryttere), disse hang jeg meg på til langbakken, men siden tempoet var så lavt og jeg var rimelig irritert og skuffa, valgte jeg å bare stikke fra disse. Dermed ble det en 50.plass. Dette var dagen der jeg virkelig kunne gjort det helt store, da jeg hadde gode bein. Hadde vært sikra topp 25……Det var utrolig bittert og skuffende å avslutte sesongen slik, men jeg kommer tilbake. Dette skal brukes som hard motivasjon. Jeg føler fortsatt at jeg ikke har fått vist hvor god jeg egentlig er, men neste sesong….. Neste sesong!!!!!!

Ps: Svei rimelig godt på kjøttsåra på leggen og låret i dusjen også….

Framover:

Framover nå blir det fokus på chilling. Jeg skal nå ha en måned der jeg kun trener det jeg vil, som i starten vil si meget lite trening. Det blir ratt mye fifa, chilling, godteri og satser på å være enda mer sosial med folk jeg sjelden ser. Det blir rett og slett en «sleppe seg ned – hvile – samle overskudd – hente seg inn – bygge gnisten til å legge ned alle timene som trengs i vinter for å bli god» periode. Jeg skal bli god!

Del eller lag bokmerke

4 tanker om “Siste NC helg sykkel – Skien!”

  1. Må si jeg ble veldig lei meg, da jeg leste at du gikk bakken. Forferdelig synd 🙁
    Som din fan nr1 så satser jeg alt på det at du kommer til å sykle kjempebra til neste sesong.
    Heia Klevgård!!!!

    1. Halla, Arne 🙂 Det høres meget bra ut mann. Jeg må takke for en sliken fantastisk supporter. Jeg skal prøve å klinke til utover sesongen 🙂 Du får følge med!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *