Sesongåpning – NC Skien

Vintersesongen over – Alt etter planen!

Nå er det en uke siden jeg kom tilbake fra et 3,5 ukers opphold på Mallorca. Før sesongen valgte vi å legge inn denne ekstra treningsperioden for å være ekstra rustet til sesongen, og dermed få en lengre periode med god trening. Jeg føler at alt har gått nesten 100 % etter planen denne vinteren. Jeg har aldri tidligere hatt mer kvalitet på øktene som jeg har hatt nå, jeg har hatt mer periodisering i treninga, jeg har hvilt mer, jeg har fått bedre matching på alle hardøkter og jeg er nå endel av et lag der alle ønsker å prestere på et høyt nivå. Vi drar hverandre fremover, noe som motiverer meg veldig for å gjøre den jobben som trengs.

Klevgård, Sylta og Hattestad. Starten utsatt 25 min. #Deilig sommervær #Tan #Scottbike #Lckelite
Klevgård, Sylta og Hattestad. Starten utsatt 25 min. #Deilig sommervær #Tan #Scottbike #Lckelite

Som sagt har jeg nå blitt ferdig med en lang vinter, med mye trening inne på rulla, men også lange perioder i varmere strøk. Jeg føler at jeg er der jeg bør være før sesongstarten, og jeg er veldig spent på hvordan jeg ligger an mtp alle de andre syklistene i feltet.

Sesongåpning i Porsgrund – Korketrekkeren og NC fellesstart

Gutta klare for sesongåpning :)
Gutta klare for sesongåpning 🙂

Denne helgen gikk sesongen første ordentlige sykkelritt for hele laget. Etter en strålende vinter, var hele laget veldig spente på hvordan nivå vi ville møte i NC feltet. Helgen startet med en «bakketempo» opp Korktrekkeren på lørdag. Denne øvelsen gikk ut på at eliteklassen ble delt opp i 3 grupper, der de 10 beste fra hver gruppe gikk videre til en finalerunde tilslutt.

Den første runden gikk veldig bra. Jeg satt lett i feltet og kunne kontrollere inn til topp 10. Heldigvis fikk vi også med 4 andre fra laget i den avgjørende finalen, noe som gjorde at vi var godt representert. I finalen hadde jeg veldig gode bein. Jeg satt ganske lett med teten opp bakken, men ble litt passiv da jeg så at jeg lå så godt ann. Jeg hadde vært sterk nok til å hengt på de tre første, men hadde litt for mye respekt. Men jeg fikk spurten inn til en 5.plass, noe som er det beste jeg noen gang har gjort i dette selskapet. Det viser at jeg er i god rute mtp sesongen, og også morsomt å få til dette så tidlig i sesongen. Sylta og Skaarseth gjorde det også meget bra med begge topp 16.

NC fellesstart

På søndagen skulle vi sykle 7 runder på 22 km i Porsgrunn. Men etter mye jalla fra arrangøren(var generelt veldig dårlig arrangert denne NC helgen), ble det gjort om til 6 runder. Vi var 10 LCK ryttere på start, og alle var veldig spente og klare for å komme igang. Jeg hadde ganske store forhåpninger etter gårsdagens resultat, og var veldig motivert for å kjøre inn et godt resultat. Men etter ca. 3 runder gikk det flere smågrupper ifra hovedfeltet, og jeg var ikke med i noen av disse. Heldigvis hadde vi med 2 stk fra laget, men vi burde minst hatt med 2 til i den samme gruppen. Det var veldig kjedelig at jeg ikke var med når laget jobbet veldig bra med å ha meg i god posisjon inn i bakken ved hver runde. Når disse først fikk gå ble det en «rolig» dag for oss andre. Jeg faila veldig med den avgjørelsen om å ikke være med, men jeg lærte av det!

Etter dette trodde jeg løpet var kjørt mtp å kjøre inn gruppa forran, men med 2 runder igjen begynte gruppa vår å kjøre veldig bra. Vi kjørte inn 2.20 min på en runde, og var plutselig bare 40 sek bak frontgruppa. Men da valgte arrangøren å ta ut hele feltet, noe som var helt høl i hodet(sagt på en fin måte). Arrangøren ødela mye av spenninga som kunne oppstått på den siste runden, og ødela mye for rytterne i samme gruppe som meg. Generelt var arrangøren meget dårlig denne helgen, men det var absolutt for dårlig av meg å ikke være med i riktig gruppe underveis i løpet. Hannestad og Forfang kjørte inn til 17. – og 23.plass.

Så alt i alt har det vært en bra helg. Jeg føler meg veldig trygg oppover, og formen skal bare bli bedre og bedre utover sesongen. Vi skal først begynne å prestere rundt HGP/RGP.

Nå er sesongen igang. Følg med utover 🙂

Del eller lag bokmerke

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *