Rullerommet; «Mitt andre hjem» : )

«Timene «flyr» avgårde på rulla» 😛

Det tok nøyaktig 4.27 min før jeg begynte å se på klokka og håpte at jeg nærmet meg en time på rulla, men den gang ei. Etter en herlig periode på GC, UTE på sykkelen, var det som vanlig litt seigt å tråkke igang igjen inne på rulla. Den varme vinden, den fine naturen, alle de ålreite folka man møtte på veien var byttet ut med computrainer, musikk og storskjermen foran meg. «Yes, i’m back» : )

Etter at jeg kom hjem fra samling natt til torsdag(26.01) forrige uke har jeg hatt noen rolige dager. Dette for å hente meg litt inn igjen, høste treningen, forebygge sjukdom og rett og slett koble av litt.

Nå starter morroa! Nå byttes mengdefokuset bort med hardøkter inne på computraineren (rulla). Jeg har hatt veldig godt utbytte av HIT bolkene her hjemme, og nytt av året er at jeg har skrudd opp intensiteten på øktene enda tidligere enn før. Dette har bidratt til at jeg ligger noen måneder foran fjorårets skjema, noe jeg håper å opprettholde til sesongstart.

6 HIT på 8 dager («30/15 – Glemmer alltid hvor syra det er…»)

Under forrige HIT bolk ble det for det meste mye tid med CC (criss cross) økter. Dette er typiske økter der du ligger lang tid over/under terskel (% av FTP), slik at man blir bedre til å tolerere forandring i intensitet og få en terskelhevning.

Nå skrus intensiteten enda ett hakk opp, og den gode 30/15 økta er tilbake på planen. Den består av følgende:

3*10min (30/15), derav hvert 10 min består av fjorten 30sek intervaller med 15 sek aktiv pause imellom. Hvert 30 sek kjøres «all out», og pause, 15 sek,  ligger på 50% av 30 sek watt. Kjør 3 min pause mellom drag. 

Dette er en økt som har vist seg som kanskje en av de mest effektive øktene man kan kjøre når det kommer til kapasitets trening. Noe av det som gjør den så effektiv er at du klarer å ligge på veldig høy puls og wattbelastning over lang tid. Noe som er veldig sentralt da tid over 90% av VO2 max er sentralt for økt VO2 max opptak (økt kapasitet).

Jeg har nå gjennomført 5 av 6 økter. Kroppen har brukt litt tid på å tilvenne seg rulla igjen, men den har kommet seg gradvis litt og litt. Det har blitt en fin fordeling med 2 økter med terskel/CC i starten for deretter å komme igang med 30/15 øktene. Jeg har nå kjørt 3 av disse, og jeg er godt fornøyd med utbytte. Jeg klarer nå å kjøre de samme tallene inne på rulla, som jeg gjorde ute tidligere, noe som er en god indikasjon på at ting funker.

Nå er det en hardøkt igjen før jeg går inn i en roligere uke før avreise med laget til Alikante 14.februar. Jeg gleder meg masse til å møte gutta og ser frem til å få mange gode økter og matching.

Del eller lag bokmerke

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *