NM fellesstart – Høy fart, bruddforsøk og smellen!

På søndag var en av årets aller største høydepunkter, nemlig NM fellesstart. Fellesstarten var på 198 km, og løypa var den samme som på U-23 fellesstarten(18* 11 km). Dette ble den femte øvelsen min dette norgesmesterskapet, og jeg var skikkelig ladd for å bruke opp de siste kreftene jeg hadde. 

Planen før rittet var å sitte veldig kontrollert inne i feltet og spare krefter de første 10 rundene, og for deretter prøve å komme med i et brudd. Men det å komme i brudd hadde de andre 194 rytterne som også satt i feltet lyst til, dermed ble det et veldig høyt tempo fra start. De to første rundene hadde en snittfart på ca. 52 km/t, og rundene etterpå gikk også jevnt raskt. Det ble vel nesten slik at tempoet ikke roet seg i løpet av hele rittet.

Selv om tempoet var meget høyt, og mange ryttere datt av tidlig, satt jeg meget bra plassert framme i feltet, og hadde ganske bra kontroll. På fjerde runden satt jeg helt framme, og når muligheten bød seg på brudd, klinka jeg til. Jeg kom med i en gruppe på seks stykker(deriblant ryttere fra alle continentallagene), så jeg håpet at dette skulle være dagens brudd. Dessverre ble dette kjørt inn etter en liten stund, så da var det tilbake til hovedfeltet.

Derifra og ut ble det egentlig bare et jevnt knallhardt kjør, som delte feltet i flere grupper. Og etter 170 km av 198, måtte jeg slippe feltet. Det kjøret som begynte på slutten, var jeg dessverre ikke sterk nok til å følge i dag. Jeg slipper aldri feltet før jeg er maksimalt kjørt, så jeg gav iallefall det jeg var god for idag. De andre på laget hadde dessverre en tyngre dag idag. Simen tryna, Håkon slet med teknisk og Tobias hadde dessverre ikke farta inne!

Årsak: «Dag under par i»

Jeg følte meg ikke helt 100% klar før rittet i dag. Etter å ha kjørt fire ritt før i uka, bodd på en Bibelskole jeg nesten ikke har sovet på, det har vært en hard psykisk påkjenning å være «skikkelig PÅ» over lang tid og litt monotont miljø er faktorer som kan ha påvirket søndagens fellesstart. Jeg brukte nok også litt for mye krefter i bruddet jeg satt i. Dette er ingen unnskyldning for at jeg datt av feltet, for jeg gav alt jeg hadde, men mer enn analyse om hvorfor resultatet ble som det ble. Jeg kunne selvsagt bare ligget i hovedfeltet og spart meg til slutten, da hadde jeg mest sannsynlig hengt med inn. Men idag hadde jeg lyst til å prøve noe annet, og da får man svi for dette når kjøret begynner på slutten. Jeg skulle selvfølgelig ønsket å hatt litt bedre bein idag, og kunne vært med i spurten, men dette var ikke dagen min. Det er også «artig» å se at jeg henger med så lenge på dette nivået på en litt tung dag. Dette tyder på at jeg har tatt noen steg dette året, og det er nå utover det virkelig begynner.

Selv om jeg var veldig skuffa etter søndagens fellesstart, har NM gitt meg mange bekreftelser på at jeg har blitt bedre på flere områder. Med plasseringer som 28, 10, 64 og 33 på øvelser fra fellesstart, lagtempo, tempo og gateritt. Dette må jeg ta med meg videre, og i tillegg videreutvikle meg på alle områder. Jeg skal bli best, så det er bare å trene rått og riktig de neste 10 årene. Klevgård tar steg for steg mot toppen, trening hjelper!

Framover:

Nå blir det to uker til U6 – etapperitt i Sverige. De første 3-5 dagene nå blir brukt til fifa, soving, spising og andre ting enn sykling. Derfor er jeg for øyeblikket hos kjæresten i Trysil, i det perfekte avslappende miljø! På lørdag starter jeg med en ny grunntreningsperiode. Da er det tilbake med mange rolige treningsøkter på 4-6 timer, lengre terskeløkter og peskjøring. Nå skal det klinkes til på U6!

Del eller lag bokmerke

2 tanker om “NM fellesstart – Høy fart, bruddforsøk og smellen!”

 1. Hei Kristian!
  Jeg vil først og fremst få gratulere deg med en meget solid innsats
  under NM-uka. Du har vist at du har tatt et steg nærmere de beste
  landeveis-syklistene i Norge. Det er bra! Men i sykkelsporten gjelder det som i mange andre relasjoner å ha marginene på sin side. Der manglet det noe denne gangen, men dette kommer nok på plass før eller senere – og da Kristian blir det veldig, veldig bra.
  Du får honnør av meg for at du ikke kommer med en rekke bortforklaringer når du ikke lykkes helt. Det er en fin egenskap å ikke skylde på andre, selv om det enkelte ganger kan være fristende.
  Jeg er stolt av deg over at du er så treningsvillig og så flink til å bruke hodet. Det får du betalt for.
  Lykke til med noen fine feriedager i Trysil sammen med Maren!
  Vennlig hilsen bestefar Egil.

  1. Tusen takk, bestefar 🙂 Jeg tar steg hele tiden, så det gjelder bare å være tålmodig. Det er bare å vente på at et kontinentallag tar sjansen på meg, det kommer til å bli en god investering! Nå skal det trenes på som bare rakker’n utover 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *