NC Bergen – Årsbeste!

Denne helgen gikk turen til Bergen, da tredje Norgescup skulle arrangeres. Helgens rittopplegg bestod av en bakketempo og fellesstart. Etter en god periode med gode tester, gode bein og stigende selvtillit var jeg skikkelig ladd for helgen. OG det ble en opptur!

Lørdag: Fanaseter Opp!

Første ritt denne helgen ble på lørdag. Her skulle vi kjøre en bakketempo på 1,9 km, med snitt prosent på 9,5 %. Denne type ritt har kategori rankingritt(Under NC). Idag hadde jeg egentlig ikke de store forhåpningene, utenom at jeg ønsket en skikkelig hardøkt før søndagens NC. Derfor var målet å åpne det jeg var god for, og bare håpe at jeg klarte å henge med en stund. Det som var utrolig morro var at beina var veldig gode idag. Jeg satt langt fremme, og klarte å henge på teten helt til avslutningen. Her hadde jeg dessverre ikke mye å gi, så jeg tapte endel tid mot slutten. Men det holdt til en 9.plass. Noe som er det klart beste jeg har gjort på det nivået her. Selv om det er en veldig spesiell øvelse, gir det selvtillit i motbakkene. Jeg føler meg sterk om dagen 🙂

* Masterbil første 500 m, fellesstart siste 1,9 km.

Søndag: 

På søndag skulle vi sykle den kanskje hardeste løypa denne sesongen. Vi skulle sykle 14 runder på 12 km, og hver runde hadde en høydemeterstigning på 220 meter(dvs, 3080 høydemeter totalt). Det ble satt et veldig høyt tempo fra start, noe som gjorde at mange datt av allerede på runde 1. Det ble egentlig et skikkelig kjør helt til den tiende runden, da begynte det å roe seg. På den 8-9 runden ble det et helt drøyt kjør, og da sprakk feltet helt opp. Akkurat når bruddet på ca. 20 stk stakk lå jeg for langt bak, og hadde nok med å henge med hovedfeltet. Jeg klarte rett og slett å ikke sykle raskt nok utifra den posisjonen jeg lå i. Dette endte med at bruddet fikk gå, mens jeg ble sittende på halen i hovedfeltet. Når da hovedfeltet hadde gitt opp å ta igjen bruddet, satt jeg ganske greit i gruppa. På dette tidspunktet hadde over 100 stk døtti av, og det var kun 25-30 ryttere i gruppa mi.

Hovedfeltet var samlet helt til spurten. Etter å ha slitt med «nestenkramper» de siste tre rundene, hadde jeg dessverre ikke så mye å gi, jeg var rett og slett tom. Dette endte med en ca. tiendeplass i spurten, noe som holdt til en 31.plass. Noe som er den beste plasseringen jeg noen gang har fått til, så formen er absolutt i rute. Det at jeg klarer å henge med i en så tøff løype viser at kjørestyrken og kapasiteten har blitt mye bedre, og som viser at jeg på en god dag kan være med å kjempe i toppen. Synes jeg også fikk jobbet veldig bra mentalt idag, da jeg flere ganger holdt på å slippe, men klarte å presse maks for å akkurat sitte med.

Det at jeg ikke har det trøkket på slutten, henger mye sammen med at vi ikke har syklet nok ritt i år. Vi henger langt bak alle andre klubber når det gjelder deltagelse på ritt, noe som gjør at vi mangler det «ritt trøkket». Da jeg i tillegg har slitt mye med tekniske problemer og uhell på de få rittene vi har syklet, og dermed kun fått fullført en fellesstart, har jeg et helt annet grunnlag og «rittbein» enn de andre rytterne. Derfor synes jeg det morsomt å se at jeg med det rittprogrammet vi har, allikevel klarer å prestere på dette nivået. Dermed vet jeg at jeg og de andre på laget bare vil få bedre og bedre bein utover sesongen, og da kan det bli veldig morsomt. Nå blir det bare å klinke til i NM, der jeg går for en topp 20 plassering. Henger jeg med inn kan alt skje 😉

Del eller lag bokmerke

9 tanker om “NC Bergen – Årsbeste!”

  1. Stolt av deg! :- ) Krysser fingrene og håper for din skyld at alt går som du ønsker i Grimstad.

      1. Connie Please, please come back to the Atlanta/Decatur,Norcross area. Missed you last time, and would love to be there. So glad you are doing so well, Ryan, and would love to see you and Neil on the accoustic tour. Will see you all, in November, in Atlanta! with Celtic Thunder!

  2. Gratulerer Kristian ! Du imponerer en Bestefar som har lagt bak seg en lang tid som aktiv idrettsutøver.
    Lykke til i Grimstad, der fortjener du å lykkes.
    Trå til ! Mvh Egil

  3. Tusen takk, Bestefar 🙂 Jeg skal gi alt vettu. Det blir veldig morro med NM, og forhåpentligvis har jeg toppbeina som skal til for å prestere bra 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *