Mallorca 2014 statusoppdatering – Trening, form og ritt!

Jeg er nå inne i min tredje uke på Mallorca. Dagene går bare fortere og fortere til sesongstart, og jeg gleder meg bare mer og mer til å komme igang. Ting ser veldig lovende ut…

En av utallige obligatoriske kaffepauser :) Gutta bruker enhver mulighet til å få litt brunfarge. Sylta er allikevel lagets stjerne på tan'ing :)
En av utallige obligatoriske kaffepauser 🙂 Gutta bruker enhver mulighet til å få litt brunfarge. Sylta er allikevel lagets stjerne på tan'ing 🙂

Så hva har jeg gjort disse tre ukene? Jo, jeg har for det første fått trent utrolig bra. Været, forholdene osv har bidratt til at jeg har kunne fulgt opplegget helt etter planen, og i tillegg fått kjørt alle hardøkter med god kvalitet.

Den første uka her nede inneholdt mye trening(mengde-jobbe med arbeidsøkonomi), men også innslag av intervall og test. Vi kjørte blant annet en test opp Puig Major. Dette var samme test som vi kjørte i februar. Jeg var veldig spent på hvordan tid jeg ville klare opp bakken nå kontra sist. Vi var akkurat ferdig med en tøff mengdebolk, og kropp/bein varierer litt fra dag til dag. Heldigvis funka det ganske bra. Jeg klarte å presse tiden en god del ned fra sist, noe som viser at jeg er i god rute. Bakkeformen er på et ganske bra nivå nå, selv om jeg er inne i en solid treningsperiode og kroppen er litt sliten.

Vanlig ettermiddag :) Senga, serier og avkobling :)
Vanlig ettermiddag 🙂 Senga, serier og avkobling 🙂

De to neste ukene har hatt litt mindre mengde, men fortsatt snakker vi stor belastning. Da mengden har blitt litt redusert, har intensiteten gått gradvis oppover. Dette har ført til at totalbelastningen fortsatt er stor, og kroppen ligger å balanserer helt på grensa. Vi går nå inn i en litt roligere periode for å samle litt overskudd, og komme på «pluss siden» før rittene starter.

Hele laget samlet

Dette er også første gang hele laget er samlet på sykkelen. Denne sesongen er vi 9 ryttere i alderen 18-24 år. Det er utrolig morsomt å være en del av et så stort lag, kontra tidligere år da jeg har vært mye alene. Det at vi er mange ryttere med gode kvaliteter gjør at hver økt blir gjennomført med meget god kvalitet. Vi får matchet oss veldig bra på trening, og konkurranseinstinktet får virkelig testet seg på hardøktene.

"Pose-alla-Børs"------"Who's the man?" :)
"Pose-alla-Børs"------"Who's the man?" 🙂

Vi har blitt en veldig sammenspleiset og bra gjeng som alle drar hverandre i riktig retning. Alle tester, hardøkter, langturer osv tyder på at hele laget har tatt mange steg fra i fjor, så det blir utrolig spennende å se hvordan vi ligger an når de virkelige rittene starter utover.

#Selfies #Klevgård og Skaarseth #Easy ride
#Selfies #Klevgård og Skaarseth #Easy ride

Ritt – Første seier for sesongen!

For noen på laget har sesongen allerede kommet litt i gang. Forrige helg ble det kjørt gateritt her på Mallorca. Vi stilte med 5 ryttere denne dagen, og vi fikk sesongens første seier. Selv om rittet ikke hadde allverdens nivå, var det allikevel en bra hardøkt for de som kjørte. Og en seier er aldri feil 🙂

Hviledag med Aleksander Perez. Det kunne nesten like godt stått "kaffedag". Perez har gjort meg til et skikkelig kaffemenneske, så timene går fort når vi to setter oss ned på playa'n for å prøve litt kaffe :)
Hviledag med Aleksander Perez. Det kunne nesten like godt stått "kaffedag". Perez har gjort meg til et skikkelig kaffemenneske, så timene går fort når vi to setter oss ned på playa'n for å prøve litt kaffe 🙂

På søndag kommer det første rittet mitt for sesongen. Da er det 110 km fellesstart her på Mallorca. Det blir veldig godt å komme igang nå. Det har vært en veldig lang treningsperiode, som har gått nesten helt knirkefritt, og jeg føler meg mye sterkere enn jeg noen gang var i fjor. Alt tyder på at jeg er på et høyere nivå nå, så det blir coolt å komme igang og virkelig presse litt 🙂

Langtur med LCK Elite. " Den følelsen av langtur i fjell" :)
Langtur med LCK Elite. " Den følelsen av langtur i fjell" 🙂

Vi reiser hjem fra Mallorca på tirsdag 22.april, og 27.april ruller årets første NC igang 🙂 Nå starter morroa utover. Følg med!!!!!

Gjengen samlet for kveldens møte :)
Gjengen samlet for kveldens møte 🙂

 

 

Del eller lag bokmerke

2 tanker om “Mallorca 2014 statusoppdatering – Trening, form og ritt!”

 1. Hei Kristian!
  Takk for en solid tilbakemelding vedr. siste tids trening.
  Dette ser veldig bra ut. Nå håper jeg på en sesong uten uhell.
  Vær «observang» og legg inn en tilstrekkelig sikkerhetsmargin
  når du sykler. Du har et godt hode, bruk det for alt det er verdt. Da vil det kunne gå veldig godt for deg.
  Ha en fortsatt God Påske. Lykke til på rittet 1. påskedag!
  Masse hilsninger fra Bestefar Egil på Rena.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *