Knirking i sykkelen?

En fin sommerdag (sjelden i Norge) setter du deg på sykkelen. I løpet av turen begynner det å knirke i sykkelen. Du begynner å lure på hva dette kan være? Etterhvert blir lyden bare tydligere og tydligere, og desto mer irriterende. Dette er noe mange syklister har opplevd.

Denne «knirkelyden» blir ofte forsterket når du står å tråkker. Når dette skjer skjer virker det som om lyden kommer fra kranken. Men lyden kan lure oss litt. For det som er greia med carbonrammer er at det skal veldig lite til før det blir litt lyd, og ulyder bærer veldig godt i  carbonramma. Dette er med på å vanskeliggjøre hvor lyden egentlig kommer fra.

Noe tips for fjærning av ulyder:

  • Stramme sete
  • Stramme styrelager
  • Stramme hjulfeste

Jeg dro til Spania 12. Juli. Etter noen treningsdager begynte det plutselig å knirke noe så voldsomt i terrengsykkelen. Jeg skjønte ikke hva det kunne være og prøvde alt mulig: Ta på mer olje, stramme skruer, gå igjennom hele sykkelen. Men det var utrolig lite som skulle til. Det siste jeg gjorde var å stramme hjulfeste. Etter dette har sykkelen gått som et skudd 🙂 Har dere andre metoder som har fungert bra? 🙂

Hva fyller jeg sommerferiedagene med?

Per dags dato er jeg i Spania. Nå er jeg ferdig med grunntreningsperiode 2 (for høstsesongen). De første to ukene i Juli ble det ca. 60 treningstimer. Nå kommer jeg til å kutte ned på treningsmengden, og det blir fullt fokus på gode kvalitetsøkter. Jeg er veldig heldig da jeg bor kun 40 min unna nærmeste fjell. Dermed får jeg lagt ned veldig mange gode kvalitetsøkter i lange motbakker, noe som kommer godt med for en lokal traver fra flate Åsta 🙂

Etter hver treningsøkt blir det noen timer på stranda, med bading og  soling. Deretter er det litt mat, før det blir noen timer søvn. Resten av dagen går til å spise, hvile/ restituere, bade og eventuelt en økt nr.2. Det er utrolig fint vær her nede, så det er utrolig kjedelig å ikke sykle hele dagen 😛 Men man gleder seg desto mer til hardøktene….

God sommer til alle som følger med 🙂

Del eller lag bokmerke

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *