Gran Canaria 2017 – Full versjon :P

Gran Canaria – 02.01-25.02.2017

Alltid viktig med en pust i bakken  : ) Måtte ha en rask stopp for å nyte motbakken samt fylle lagra 😉

«Denne perioden kan oppsummeres med 19 sykkeldager, 2 200 km, 45 000 høydemeter, 4000 TSS og 60 000 kj. «

Normalt pleier denne GC turen å komme i Desember, men pga at jeg ønsket å prøve noe nytt ble denne samlinga flytta til Januar. Jeg og tre andre( Vebjørn H, Arnfinn T og Mari B)  leide en privat leilighet hele perioden, noe som har fungert perfekt.

«Tøff overgang»

Etter en veldig fin julefeiring med familie og venner, mye god mat og koselige selskaper ble det en stor kontrast å plutselig sitte alene i en leilighet på GC(første døgnet alene). Det gikk fra fullt kjør, til total stillhet, noe som jeg kjente litt på i starten. «Jammen er man ikke skikkelig knytta til denne søte jenta(Maren) hjemme som alltid er der for meg og venter på meg i periodene jeg er borte». Som mange vet blir det mange reisedøgn ila året, noe som krever at man må være borte fra de man er glad i over en lengre periode. Dette har bidratt til at jeg er enda mer bevisst på at når jeg først «må» være borte, skal hver dag brukes så optimalt som mulig slik at det blir verdt det.

Heldigvis kom de andre ned like etter, og som vanlig begynte dagene å fly av gårde…

«The place to be» 

Vi har jo fått med oss at været har vært mildt sagt varierende på mange andre kjente sykkel destinasjoner rundt om i verden. Dette er noe av årsaken til at jeg ønsket å få denne perioden her, slik at jeg var 100% sikker på at været ikke ville være en faktor som hindret treningsopplegget. I tillegg er GC et utrolig fint sted når det kommer til trenings fasiliteter, og med det tenker jeg spesielt på mulighetene til å sykle mye motbakker. Dette er en ting jeg ønsker å ta et steg på i 2017, og det skal i alle fall ikke stå på alternativene her nede 🙂

Treningshverdagen på GC

Tre og en halv uke er ganske lenge å holde god kvalitet på all treningen og samtidig være tilstede under hver økt. Derfor har vi kjørt korte bolker gjennom hele perioden bestående av 3 treningsdager, 1 dag aktiv hvile, 3 treningsdager, 1 dag aktiv hvile  osv.

RÅ bakke som må oppleves når man er på GC. «This is How you build a climb» 😉

Dette har bidratt til at samlinga har gått utrolig fort og at kvaliteten har blitt opprettholdt hele veien. Det som også er veldig typisk når folk reiser ned til varmere strøk er at man blir overivrig den første uken både med å kjøre for hardt men også for lenge, man får følelsen av å fly etter utallige timer inne på rulla. Dette øker også risikoen for nedbryting og overbelastning av muskulaturen, som igjen ofte resulterer i kneskader.

En av flere tette dueller med Arnfinn på Biljardbordet. Kan nok trenge litt ekstra trening begge to #Elendig #LuckBeforeSkills

Derfor har også hviledagen en viktig rolle i trenings planen min. Dette er dagen man skal kunne hente seg inn, koble av mentalt, nyte det å være på tur, gjøre andre ting utenom sykling, massasje og annet for å klare å opprettholde kvaliteten på den kommende bolken.

Spesielt massasje er noe vi har vært flinke til å prioritere her nede. Jeg har vært så heldig at Vebjørn heldigvis har sett viktigheten av dette like mye som meg, slik at vi har fått kjørt dette på hverandre hver 2-3 dag gjennom hele samlinga. Dette sammen med «massasjerulla» har vært avgjørende for at jeg har klart å unngått skader i kneet og «pakka» muskulatur. Hvis det er ETT sted du skal velge å investere litt i dette er det på GC, da terrenget her nede er veldig monotont og vanskelig å få de etterlengta «vispeturene».

Hvordan legge opp bolker?

Det er utallige varianter om hvordan man kan legge opp en treningsperiode. Vi valgte tre dagers bolker med innslag av «hviledager» imellom. Men det er ingen fasit på dette. SÅ hvordan la vi opp hver blokk? Jo, ganske enkelt. Hver tredager bestod av ca. 15 -20 treningstimer, med innslag av styrketrening, lagtempo, SS, terskel, Vo2maks og spurter. Vi startet den første bolken med litt innslag av den lavere intensiteten for deretter å øke dette og volum gradvis utover samlinga.

Happy etter en av mange morgen økter ute med løpeskoa 😉

Dette er noe vi har gjort tidligere og som jeg har synes fungert bra. Så istedenfor å kun kjøre sone 1, eller kun ha intervaller, har hver langtur innslag av forskjellige stimulus. Noe jeg synes fungerer veldig bra, samt gjør at man får jobbet med forandringer i muskulaturen over tid og tiden på langturene går veldig fort. Kan anbefale å prøve dette, men husk å ha en plan bak : )

(Hvis det er noen som ønsker å se hvilke økter vi har kjørt og hvordan hver enkelt økt er bygd opp mer detaljert, kan dere følge meg på strava. Der ligger alle økter ute.)

SÅÅÅ, Hvordan er egentlig stå’a om dagen?

Den er GOD! Jeg har fått trent akkurat det jeg ønsket hele veien. Jeg måtte bruke den første uka (2 bolkene) til å kjøre meg litt inn på landeveien igjen, men etter dette har både form og bein blitt gradvis bedre og bedre. Dette har også blitt styrket med mye god matching av Vebjørn og Arnfinn, noe som har vært viktig for å komme litt ut av komfort sonen og utfordre meg litt på «råskapen» på de tøffe øktene.

Jeg ser på wattfiler at jeg ligger godt an mtp samme periode i fjor, noe som også stemmer overens med følelse og de testene jeg kjørte inne på rulla før nyttår. Nå blir det viktig å unngå sjukdom de første dagene hjemme før jeg går igang med en ny HIT-bolk før neste samling 14.februar, Alikante.

 

Del eller lag bokmerke

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *