2017 -Ny hverdag!

Ny treninghverdag 

Som jeg skreiv i det forrige innlegget mitt er jeg for øyeblikket på Gran Canaria. Her har jeg leid en leilighet sammen med 3 andre ut januar 2017. Etter en tøff høst med mye jobbing, lange dager og lite tid til restitusjon og opprettholdelse av ønsket treningbelastning går jeg en meget fin tid i møte. Nå handler ALT om trening, hvile, kosthold og optimalisering av treninghverdagen for å få mest mulig ut av treningen min.

«ENDELIG EN SESONGEN JEG IKKE STARTER PÅ BUNN»

Det skulle ta 3 år før jeg endelig kunne starte 1. november uten å føle meg som en «dass». De siste årene har ikke gått helt som planlagt. Alt fra velter, kragebeisbrudd, feiltrening osv. har gjort til at jeg de siste årene har vært helt ute av form når ny sesong har startet. Dette har bidratt til at jeg år etter år har måtte bruke lang tid på å komme tilbake til «normalnivå», noe som dermed går utover tid jeg burde brukt til utvikling. Dette har også gjort til at jeg hver høst har måttet ta det ekstra «safe» for å forsikre meg at jeg ikke får tilbakefall, og unngår en ny smell. MEN I ÅR ER IKKE DETTE EN FAKTOR…

Denne 2016-17 sesongen har startet som jeg håpet. Jeg vet viktigheten av å ikke slippe seg for mye ned under den såkalte «offseason». Dette er vanligvis oktober måned, og brukes for å slappe av etter en lang sesong, gjøre ting man vanligvis ikke gjør og trener mye variert. Denne perioden har ofte blitt litt for rolig for min del, noe som har gjort at nivået har falt litt for mye til oppstart av ny sesong. Derfor var dette en av de viktigste tingene jeg jobbet med denne gangen og hadde en god blanding av vedlikehold av kapasitet og langturer. Et viktig svar på om jeg hadde klart dette kom på sesongen første watt test (20min all out) på rulla.

En annen ting jeg har gjort forandring på er arbeids hverdagen min. Fjoråret var veldig krevende med mye reising, noe som dermed gjorde at jeg måtte jobbe ekstra mye når jeg først var hjemme. Perioder med mye trening og tøff belastning i utlandet ble byttet ut med lange dager med kapasitet på rulla og jobb hjemme i Norge. Når jeg fikk periode med periode av dette gjennom hele vinteren kjente jeg at jeg aldri fikk hvilt det jeg burde. Det var alltid fullt kjør enten på trening eller jobb, noe som gradvis gjorde meg mer og mer sliten gjennom sesongen. Når vi nærmet oss slutten av mai, overgangen juni, fungerte ikke kroppen som jeg ville. Den trengte litt pause.

Derfor la jeg en god plan før denne sesongen, jeg skulle jobbe mer denne høsten, men deretter redusere jobb belastning fom 1.januar 2017. Da handler alt om å legge til rette for utvikling og kvalitet på alle døgnets tidspunkt. Det blir litt jobbing i periodene jeg er hjemme, men det blir justert mer etter energi og ønske. Vi går «All inn»

SÅ nå sitter jeg her på Gran Canaria… 😉

(Mer om treningen som har blitt gjennomført i høst/vinter kommer ila januar sammen med oppdateringer fra samlingen)

Del eller lag bokmerke

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *